Haber

19 Mayıs sözleri ve mesajları: En güzel 19 Mayıs mesajları ve şiirleri nelerdir? 19 Mayıs 1919’un en güzel sözleri nelerdir? 19 Mayıs’a dair güzel sözler!

19 Mayıs sözleri ve mesajları: En hoş 19 Mayıs sözleri ve şiirleri nelerdir? 19 Mayıs 1919’un en güzel sözleri nelerdir? 19 Mayıs ile ilgili güzel sözler! 19 Mayıs 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlayabilirsiniz. En güzel 19 Mayıs sözleri neler? 19 Mayıs ile ilgili güzel şiirler nelerdir? 19 Mayıs ile ilgili mesajlara ve sözlere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

19 MAYIS ATATÜRK GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI YORUMU

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs’ta kutlanan Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmi bayramıdır. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktı ve bugün, İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün olarak kabul ediliyor. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

Tarih:

Samsun’da ilk kez 1926 yılında Gazi Günü adıyla kutlanan Gençlik ve Spor Bayramı, 24 Mayıs 1935’te Atatürk Bayramı adıyla resmiyet kazandı. Beşiktaş’ın girişimleriyle 19 Mayıs’ta Fenerbahçe Stadı’nda Galatasaray ve Fenerbahçe’den yüzlerce sporcunun katılımıyla kutlandı. spor gün olmuştur. Bu düzenlemeden bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi’nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni, kutlanan Atatürk Bayramı’nın her yıl “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” adı altında düzenlenmesini önerdi. Atatürk Günü tüm gençlere mal edilebilir. Kongrede oylanan bu teklif, Atatürk’ün onayı ile kabul edildi ve yasalaştı. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı, 12 Eylül Darbesi’nden sonra “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olarak değiştirilmiştir.

Kutlamalar:

Her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’de spor gösterileri ve törenlerle kutlanmaktadır. Kurtuluş Yolu’ndaki Tütün İskelesi’nden üzerinde “Atatürk Aşkıyla Gençlikten Cumhurbaşkanına” yazılı dev bayrak “Aşk Bayrağı” adıyla karaya çıkarılarak Samsun Valisi’ne verildi. Bayrak daha sonra Cumhurbaşkanı’na takdim edilmek üzere genç sporculara teslim edilir. Samsun’dan hareketle Amasya, Tokat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale’den sonra Ankara’da 19 Mayıs törenlerinde Cumhurbaşkanı’na takdim edilir.

Cumhuriyet kadar eski olan bu kutlamalar sadece Ankara’da Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla sınırlı kalmamış, ülkenin dört bir yanındaki stadyumlarda kutlanmıştır. Ancak 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından Mayıs ayında havaların soğuk olacağı gerekçesiyle okullara gönderilen yazı ile başkent Ankara dışındaki stadyumlarda ve illerde kutlanması engellendi. bu konuda öğrencilere ve vatandaşlara yük olmayacağını söyledi. Bu karar cumhuriyet kesiminde büyük yankı uyandırdı. Bu bahiste Alper Ayhan’a dava açılmış ve kazanılmıştır.

19 Mayıs sözleri

19 MAYIS SÖZLERİ

– Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olmasını severim. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

-Gençler, kalbimizi güçlendiren ve ayakta tutan sizlersiniz. Aldığınız terbiye ve kültürle insanlık pahasına vatanseverliğin en nadide örneği olacaksınız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

– Gençliği yetiştirin. Onlara bilim ve bilgelik (kültür) hakkında olumlu fikirler verin. Geleceğin parlaklığına onlarla ulaşacaksınız. Özgür fikirler hayata geçirildiğinde Türk milleti yükselecektir.

– Yükselen yeni nesil, gelecek sizin. Cumhuriyeti kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz ( K.Atatürk ). 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

– Bir milletin ve devletin gururu ve bağımsızlığı merhamet dilenmekle kurtarılamaz. Türk milleti bunu gelecek nesiller için unutmamalıdır. 19 Mayıs inanç, sevinç ve eylem günüdür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

– Milletin bağımsızlığı milletin azim ve kararı milleti kurtaracaktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

– Gençlikle gurur duyuyorum ve gençliğe güveniyorum.

– Milletimiz çok büyük. Korkmayalım. Köleliği ve aşağılığı kabul etmez. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

– Vatanın tüm ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve gücüne bağlıdır.

– Millet, millî egemenliğin ve Türk milliyetçiliğinin aslını kabul etmiştir. Bunu gerçekleştirmeye çalışacaktır.

– Zaferin büyüklüğü, savaşın ciddiyeti ile ölçülür.

– Milletin bağımsızlığı yine milletin azim ve kararıyla kurtarılacaktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

– Her şeyden önce gençlerin millete güven vermesi lazım. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

– Zafer, barışa giden en kısa yoldur.

– 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

– Gençler, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, çalışkan, vatanını ve milletini seven bu ülkenin geleceği olarak; Daha çok çalışmalı ve ay yıldızlı bayrağımızı sonsuza kadar dalgalandırmalısınız. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

– 19 Mayıs güven, neşe ve hareket günüdür. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

Vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

– Her şeyden önce gençlerin millete güven vermesi lazım.

-Bir gün milleti senin gibi beni anlayan gençlere bırakacağım için çok memnun ve mutluyum.

-Arkadaşlar gençliğe bakın Türk milletinin içindeki soylu kanın ifadesine dikkat edin.

– Kurtuluşun ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un 101. yılı kutlu olsun.

– 19 Mayıs, yeni Türkiye’nin ve Atatürk’ün doğum günüdür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

– Genç insanlar! Gelecek emellerimi gerçekleştirmeyi taahhüt eden gençler! Bir gün bu vatanı sizin gibi beni anlayan bir gence bırakacağım için çok memnun ve mutluyum.” (Mustafa Kemal ATATÜRK)

– 19 Mayıs, Türk Milletinin istiklal ve hürriyet umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı, aydınlık bir geleceğe olan inancın pekiştiği günün adıdır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

– Yeter ki sizler gibi gençlerimiz var olsun, bu ülke ve milletin bugüne kadar kazandığı zaferlerin üzerine çok daha büyük zaferler koyacağından hiç şüphem yok.

– 19 Mayıs 1919, 101. İstiklal ve İstiklal Yıldönümü Kutlu Olsun!

– Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

-Gençliğinde dik duran, yaşlılığında eğilmez. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

EN GÜZEL 19 MAYIS MESAJLARI

– Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olmasını severim. Mustafa Kemal ATATÜRK

– Geleceğe hazırlanan vatan çocuklarına tam bir sabır ve metanetle çalışmalarını, hiçbir zorluk karşısında yılmamalarını, eğitim alan çocuklarımızın anne babalarına da yapmaktan çekinmemelerini tavsiye ederim. yavrularının eğitimini tamamlamak için her türlü fedakarlık.

– 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç ​​günüdür. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

– Gençlikle gurur duyuyorum ve gençliğe güveniyorum. Atatürk

– Vatanın tüm ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlıdır. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

– 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç ​​günüdür. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

– Bütün ümidim gençliktedir. Gençlik, her aklın anlayamadığı yüce bir varlıktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

– Her şeyi gençlere bırakacağız… Onlar geleceğin umudu, parlak çiçekleri. Bütün ümidim gençliktedir.

– Geleceğe hazırlanan vatan çocuklarına tam bir sabır ve metanetle çalışmalarını, hiçbir zorluk karşısında yılmamalarını, eğitim alan çocuklarımızın anne babalarına da yapmaktan çekinmemelerini tavsiye ederim. yavrularının eğitimini tamamlamak için her türlü fedakarlık.

– 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç ​​günüdür. (Mustafa Kemal ATATÜRK)

– Spor gençlik için bir güç kaynağıdır.

– Milletin bağımsızlığı yine milletin azim ve kararıyla kurtarılacaktır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

-Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, başta Ulu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.

-Arkadaşlar gençliğe bakın Türk milletinin içindeki soylu kanın ifadesine dikkat edin.

– Millet, millî egemenlik ve Türk Milliyetçiliğini esas kabul etmiştir. Bunu gerçekleştirmeye çalışacaktır.

– Zaferin büyüklüğü, savaşın ciddiyeti ile ölçülür.

– “Milletin kalbinden temiz bir nesil yetişiyor. Ben bu işi (Türkiye Cumhuriyeti’ni) ona bırakacağım ve geri kalmayacağım.” (Mustafa Kemal ATATÜRK)

-Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.

19 MAYIS İLE İLGİLİ ŞİİRLER

19 MAYIS ŞİİRİ

Ülkenin durumu içler acısı.

Bir liderin şanlı bir ulusa ihtiyacı vardır.

Ulusal uyanışın ilk adımı

Büyük komutan harekete hazır

Yıl 1919, aylardan Mayıs

İlk umut meşalesi

Milli bilinç Mustafa Kemal ile iç içedir.

Gerçek emin adımlarla kurtuluşa doğru yürüyordu.

Amaç ülkeyi düşmandan kurtarmaktır.

Türk Milleti için bir dönüm noktası oldu.

Büyük liderin halkla kucaklaşması

Anadolu’da yayılan özgürlük aşkı

Ulusal egemenliğin esas alınması için

Toplam seferberliğin ilk sırası

Özgürlüğüne aşık açık fikirli bir ulusla

Bağımsızlığa giden kutsal yolda

Sadece varlığını ölümüne kanıtlamak için.

Vatanımda ölürsem şehidim,

Gaziyim diyerek kalırsam

Birlik, birlikte yürümek

Kurtuluşa ulaşmak için düşmanı yok etmek gerekir.

Yepyeni bir devletle muasır medeniyete doğru

Devrimlerinle, ilkelerinle ve belirttiğin hedefinle

Sen babamın emanetisin Cumhuriyetim…

(İlhan Koruyucu)

19 MAYIS 1919 SAMSUN’A ŞİİR

Vatana karanlık çöktüğünde,

Samsun’dan hiç batmayan bir güneş doğdu.

Sabah bu ulus yeniden kükredi,

Samsun’dan hiç batmayan bir güneş doğdu.

Hiçbir düşman amacına ulaşmadı,

Buna Büyük Babam izin vermedi,

Bu topraklar böyle tarih görmedi,

Samsun’dan hiç batmayan bir güneş doğdu

Sevgili Ceddim; Her ilkeye sığındık,

Bugün değil, seni hep anıyoruz.

On dokuz mayısa böyle inandık

Samsun’dan hiç batmayan bir güneş doğdu.

Türk gençliği vatan için gelecek

On dokuz Mayıs asla bitmeyecek

O gün doğan güneş hiç batmayacak

Samsun’dan hiç batmayan bir güneş doğdu.

Tüm dünyaya yayılan asil ündür,

Türk’ün hürriyeti senin gerçek şanındır,

babam! … bugün senin doğum günün

Samsun’dan hiç batmayan bir güneş doğdu.

Ben Mahmut Çelikgün; bu günü kutla

Samsun’da yeşerdi, solmasın umutlar,

Sorun değil, kara bulutlar.

Samsun’dan hiç batmayan bir güneş doğdu.

(Aşık Mahmut Çelikgün)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler